diumenge, 1 de juny del 2014

Passejant amb Joan Arús


Vuitanta-cinc persones, i alguna més que s'ha anat afegint a mig recorregut, es van aplegar diumenge 1 de juny de 2014, per a fer la passejada Arús.
La passejada, que aspira a convertir-se en ruta senyalitzada, vol donar a conèixer l'obra del poeta castellarenc, (aquí una altra referència) en especial la descripció dels nostres paissatges. I és que Arús ens parla del paisatge. Un paisatge que ell acaba convertint sempre en una manera de viure. Amb aquesta passejada,  la Pedra Fina , a més, 'ha volgut explicar com evoluciona la natura per situar-nos i definir el nostre comportament. I al mateix temps s'ha volgut donar a conèixer el ponent del nostre poble,un espai molt poc conegut de Castellar que encara es manté bastant verge i seria molt bo que el coneguéssim, l’estiméssim i evitéssim que es deteriorés: la zona entre Castellar i Sant Feliu, el turó de la Malesa, el Joncar, el Brunet... tan desconeguts com espectaculars.

De la mà de Joan Arús i amb les veus de Ramon Falcó, Margarida Gubern, Rosa Maria Baró,Joan Soler, Òscar Rocabert, Daniel Baldrís, Jeroni Oller, Joan Sallent, Isabel Mach i Daniel Rocavert vam passejar per aquests indrets, fins a arribar a Can Juliana. Els companys del grup de Recerca de la Pedra Seca van fer possible l'aacés al riu netejant de canyes el camí. I, juntament amb la secció d'Espeleologia del CEC, El Centre Excursionista, Can Juliana, l'Associació de veïns de Sant Feliu del racó, Artcàdia, l'ajuntament i el professorat de literatura catalana del municipi s'han afegit al nostre interès per donar a conèixer l'obra de Joan Arús a través d'una ruta estable que duria el seu nom. A partir d'aquest moment , ens posem a treballar per a fer-ho possible. Animem a tothom qui vulgui col·laborar a afegir-se a aquesta tasca: la passejada només ha estat el punt d'arrencada. 



Notícia a l'Actual.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada